کاهش هزینه های سفر به استانبول با استانبول کارت
کاهش هزینه های سفر به استانبول با استانبول کارت
هزینه خرید یک کارت ۶لیر است البته این مبلغ را فقط برای تهیه ی کارت پرداخت میکنید و برای شارژ باید مبلغی را در کارت بریزید. بدون استفاده از استانبول کارت اگر بخواهید با ژتون سفر درون شهری انجام دهید به هر مقصدی، ۵لیر قیمت هر ژتون است. این ژتون ها تک سفره هستند و نمیتوانید دو بار برای رفت و برگشت از آنها استفاده کنید.
با استفاده از این کارت هزینه های اولین سفر به جای ۵لیر، 2/5 لیر میشود. حدود نصف مبلغ ژتون و اگر از خدمات حمل و نقل بعدی تا ٢ساعت استفاده کنید از کارت شما 8/1لیر کسر میشود و چنانچه از سومین وسیله استفاده کنید 4/1لیر از شارژ کارت کسر میشود.
امتیاز مثبت دیگر برای استفاده از استانبول کارت این است که اگر قرار باشد از دو خط مترو و یک اتوبوس برای سفر استفاده کنید مجموع هزینه ی شما 85/8لیر میشود که بسیار به صرفه تر از ژتون است. البته اگر از چهارمین و پنجمین وسیله حمل و نقل استفاده کنید از کارت شما 90/0 لیر معادل ٩٠کوروش کسر میشود.
توصیه ی ما این است که برای هر نفر یک استانبول کارت تهیه کنید البته میتوانید از یک استانبول کارت برای چند نفر هم استفاده کنید ولی تخفیف هایی که در بالا توضیح دادیم فقط برای نفر اول محاسبه میشود. یعنی مسیری که 5/85لیر بود برای نفر اول 5/85لیر کسر میشود و برای نفرات بعدی 7/8لیر میشود.
بعد از پايان کارت آن را نگه داشته تا در سفرهای بعدی بتوانید از آن استفاده کنید.
استانبول کارت را از کجا تهیه کنیم؟
١ _از دکه های روزنامه فروشی و در سطح شهر استانبول می توان با همان نرخ ۶لیر این کارت را تهیه کنید.
گاهی این کارت ها را با یک جلد ١لیری به شما میفروشند اگر نخواستید جلد را به فروشنده مرجوع کنید.
علاوه بر خرید کارت میتوانید در دکه های روزنامه فروشی نیز کارت خود را شارژ کنید.
٢ _راه دیگر خرید کارت از داخل مترو و از باجه های فروشِ بلیط است.
٣ _از دستگاه های الکترونیک که شبیه به عابر بانک هستند استفاده کنید پول را به دستگاه بدهید و کارت را تحویل بگیرید، با همین دستگاه میتوانید کارت خود را هم شارژ کنید.
۴ _ این دستگاه ها قابلیت چینج (change) ندارند، یعنی اگر مثلا بخواهید ٢٠لیر کارت خود را شارژ کنید ولی یک اسکناس ۵٠لیری وارد دستگاه کنید به ازای کلِ پولِ وارده کارت را شارژ میکند و بقیه ی پول را به شما پس نمی دهد. پس هرچقدر که میخواهید شارژ کنید همان مقدار پول در دستگاه بگذارید.
۴_این دستگاه ها سکه قبول نمیکنند.
۵_در فرودگاه بعد از اینکه از در خروجی خارج شدید سمت راست بپیچید، به آسانسور که رسیدید یک طبقه پایین بروید تا به ایستگاه ها هستند و یک کیوسک که دو نفر در آن کارت میفروشند و هم شارژ می کنند. میتوانید به جای دستگاه از این دو نفر هم خرید کنید.
اگر زمانی کارت شما شارژ نداشت و دسترسی که این دستگاه ها را نداشتید به یک نفر پول بدهید تا به جای شما کارت بزند. (خود ترک ها هم این کار را انجام می دهند(.
دیدگاه ها
دیدگاه شما چیست؟